וואי וואי וואי..
איזו עוגת שוקולד נפלאה, קלילה, טעימה וללא סוכר עוגת שוקולד מושחתת ללא סוכר בשני מרכיבים בלבד, קצת עבודה ויש לכם קינוח נפלא
איזו עוגת שוקולד נפלאה, קלילה, טעימה וללא סוכר עוגת שוקולד מושחתת ללא סוכר בשני מרכיבים בלבד, קצת עבודה ויש לכם קינוח נפלא
מרכיבים:
3 ביצים (L)
3 ביצים (L)
180 ג' שוקולד מריר משובח
אופן הכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות
ממיסים את השוקולד בבאן מרי, או במיקרוגל בפולסים ומצננים לטמפ' החדר
מפרידים את הביצים
בקערה אחת מקציפים את החלבונים היטב עד לקבלת קצף תפוח ובהיר
בקערה אחת מקציפים את החלבונים היטב עד לקבלת קצף תפוח ובהיר
מוסיפים לקערת השוקולד הנמס את החלמונים אחד-אחד ומערבב היטב עד להטמעת החלמונים בשוקולד (חשוב שהשוקולד לא יהיה חם)
מעבירים 1/3 מקצת החלבונים לקערה השוקולד והחלמונים ומערבבים היטב,
ואז את 2/3 קצף החלבונים הנותר מערבבים בתנועות קיפול אל תוך התערובת
מרפדים תבנית עגולה 24 ומשמנים
יוצקים את הבלילה לתבנית ומכניסים לתנור לכ-30 דקות
העוגה נשארת לחה ומעט רוטטת
העוגה נשארת לחה ומעט רוטטת
מצננים את העוגה לחלוטין לפני שמחלצים מהתבנית.
* אם רוצים ניתן להגיש עם קצפת בצד
* אם רוצים ניתן להגיש עם קצפת בצד