להניח בקערה את החמאה הרכה עם השמנת החמוצה והקמח וללוש בעדינות רק עד שהבצק מתאחד (אם הבצק עדיין דביק מידי ניתן להוסיף עוד מעט קמח) לא ללוש יותר מידי כי אז מאפים יאבדו מהפריכות שלהם…
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לנוח…
מחממים תנור ל-180 מעלות
מעבירים את הבצק המצונן למשטח עבודה ומחלקים אותו ל- 3 חלקים.
מרדדים כל חלק לעלה בעובי 1 ס"מ ומורחים על כל עלה 100 גרם של ממרח שוקולד/פיסטוק/חלווה או כל ממרח אחר ללא תוספת סוכר, ומפזרים אגוזים קצוצים.
מגלגלים את החלקים עם השוקולד לרולדה ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה
לרוחב כל רולדה חורצים עם סכין חדה פסים בעובי 1/2 ס"מ ובמרווחים של 2 ס"מ (זהירות לא לחרוץ עמוק מידי שהשוקולד לא יברח…)
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות או עד להשחמה.
כשהרולדות מוכנות מוציאים ומצננים
כשהן קרות חותכים לפרוסות על גבי החריצים המסומנים
מכינים כוס תה נפלא של GEYMNEMA ובתיאבון